| 05.01.2009 13:30 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Parmička Čtyřpruhá Odpověď na příspěvek vložený 05. 01. 2009, 12:12:14 uživatelem PIETRO ![]() |
Zviira | Předmět: Nemoc BOhužel k vložení fotky se nemůžu ňák dopracovat, ještě jsem nenašel možnost kde se to dělá, takže ti to pošlu na e-mail |
| 05.01.2009 12:12 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Parmička Čtyřpruhá Odpověď na příspěvek vložený 05. 01. 2009, 08:56:34 uživatelem Ondra... |
PIETRO ![]() Příspěvků: 1139 | Předmět: Nemoc Máš nějakou kvalitní fotku tak ji sem dej? Pokud se jí dělají krvavé vřídky na těle a má nafouklou bříšní dutinu?? potřebuji přesný popis té nektoické tkáně,čili popiš přesně jak ten vřed vypadá ,zabarvení jak středové tak okraje??. Podle anamnézy co jsi uvedl se může jednat o nemoci :Furunkulóza,Erytrodermatitida, Rybu okamžitě odlovit a usmrtit, léčba je možná ale nákladná. Dezinfekce bude nutná, také bych ryby dal do karantény a pozoroval bych co nastane.Tyto choroby mají devastující průběh a léčiva jsou na bázi tetraciklínu,amoxicilínu, florfenikolu a dalších. |
| 05.01.2009 08:56 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Parmička Čtyřpruhá Odpověď na příspěvek vložený 05. 01. 2009, 03:05:15 uživatelem anzel |
Ondra... | Předmět: Nemoc Prosimtě ať pro příště vím, co to chytla za svynstvo? Tu kremaci jsi myslel u ryby nebo u celýho osazenstva akvária, a dezinfekci jak podrobnou... Ještě jsem se stímhle nesetkal, tak bych byl vděčnej za všechny rady... Díky Moc |
| 05.01.2009 08:56 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Parmička Čtyřpruhá Odpověď na příspěvek vložený 05. 01. 2009, 03:05:15 uživatelem anzel |
Ondra... | Předmět: Nemoc Prosimtě ať pro příště vím, co to chytla za svynstvo? Tu kremaci jsi myslel u ryby nebo u celýho osazenstva akvária, a dezinfekci jak podrobnou... Ještě jsem se stímhle nesetkal, tak bych byl vděčnej za všechny rady... Díky Moc |
| 05.01.2009 03:05 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Parmička Čtyřpruhá Odpověď na příspěvek vložený 04. 01. 2009, 21:51:26 uživatelem Ondra... |
anzelPříspěvků: 7 | Předmět: Nemoc Jestliže má šupiny jako ježura omlouvám se ,ale rychlou kremaci a akvarium desinfikovat malachytkou. |
|
| |
| 04.01.2009 21:51 | Okruh: Nemoci ryb > Téma: Parmička Čtyřpruhá |
Ondra... | Předmět: Nemoc Zdravim pánové.... už si opravdu nevím rady a tak se obracím na vás..., zprvu se omuvím za můj popis, ale bude to hold tak jak to vydím.. Potíže u své Parmičky jsem pozoroval asi už dva týdny, začalo to jako by byla naddmutá, přestala přímat potravu, začala se schovávat do tmavšíc částí akvária, ne uplně výrazné barvy na těle..., během posledních dvou dnů se oběvili krvavé tečky na boku rybky a její šupyny jsou jakoby naježené, přestává koordynovaně plavat, někdy se protoží vzhůru nohama..., určitě můžu poskytnout i foto na kterém je něco vydět.... předem děkuji za jakoukoliv pomoc, a jdu vyplodit ještě jeden dotaz ohledně Pancéřníčka... |