| 04.05.2012 21:43 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 04. 05. 2012, 19:28:51 uživatelem axolotlik ![]() |
zirkleroPříspěvků: 6 | Předmět: Nemoc děkuji moc. byl sám a dnes dopoledne zemřel. Děkuji i tak za ochotu a přeji mnoho štěstí při chovu. já dezinfikuji a kupuji nové, tak snad příště z veselejšími dotazy či radou. |
| 04.05.2012 19:28 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 03. 05. 2012, 21:05:13 uživatelem zirklero |
axolotlik ![]() Příspěvků: 530 | Předmět: Nemoc Díky za fotky, obávám se, že žebrovník již dlouho nevydrží. Má otevřené rány, nekrotickou tkáň, na ocase se přidala i plíseň, v ránách je patrná bakteriální infekce. Zkusil bych baktopur, ale obávám se, že v takovém stádiu je jich pozdě, nebude účinný. Pomohlo by možná přeléčení antibiotiky. Žebrovníkovi dávám nanejvýš měsíc života. Určitě odělit od ostatních. |
| 03.05.2012 21:05 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 02. 05. 2012, 22:13:35 uživatelem axolotlik ![]() |
zirkleroPříspěvků: 6 | Předmět: NemocA nožka |
| 03.05.2012 21:03 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 02. 05. 2012, 22:13:35 uživatelem axolotlik ![]() |
zirkleroPříspěvků: 6 | Předmět: NemocTak a ocas zeshora |
| 03.05.2012 21:02 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 02. 05. 2012, 22:13:35 uživatelem axolotlik ![]() |
zirkleroPříspěvků: 6 | Předmět: Nemocdalší strana |
|
| |
| 03.05.2012 20:58 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 02. 05. 2012, 22:13:35 uživatelem axolotlik ![]() |
zirkleroPříspěvků: 6 | Předmět: NemocJak se zde dá vložit fotka prosím. |
| 02.05.2012 22:13 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 02. 05. 2012, 08:25:13 uživatelem zirklero |
axolotlik ![]() Příspěvků: 530 | Předmět: Nemoc nize ve vlaknu jsou ukázky fotografií, bylo by dobre mozna i vaseho zebrovnika vyfotit |
| 02.05.2012 08:25 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův |
zirkleroPříspěvků: 6 | Předmět: Nemoc Chtěla jsem se zeptat jak vypadají ty vředy... Můj žebrovník má na nožičce dost velkou nehezkou otevřenou bouli, která se stále zvětšuje. A teď jsem zjistila, že se mu to ve větším množství objevuje i na ocásku. Nevím jestli má ještě vůbec nějakou šanci.... Děkuji |
| 12.11.2011 16:35 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 12. 11. 2011, 14:46:52 uživatelem Dena |
axolotlik ![]() Příspěvků: 530 | Předmět: Žebrovník - díra v ocásku Jinak v tomot vlákně je plno fotek žebrovníčků s dírkou, zkuste je prohlédnout, zda se tomu alespoň něco nepodobá |
| 12.11.2011 16:34 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 12. 11. 2011, 14:46:52 uživatelem Dena |
axolotlik ![]() Příspěvků: 530 | Předmět: Žebrovník - díra v ocásku Bylo by nejlépší vašeho žebrovníčka i s dírkou vyfotit. Malá dírka je široký pojem, může tím být myšlen například vykouslý kus z ocasního lemu způsobený třeba rybou. Zároveň to může značit závažnější onemocnění jako například mločí mor. Zkuste alespoň vzhled té dírky popsat - například je kráterovitého charakteru, okolní tkáň je bílá... Důležité také je, jak bezproblémově žebrovník potravu přijímá, zda ještě není nějaká nápadnost, má naduté hrdlo, nateklé končetiny...... |
| 12.11.2011 14:46 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův |
Dena | Předmět: Žebrovník - díra v ocásku Dobrý den, potřebovala bych, prosím, akutně poradit s problémem, který mám se svým žebrovníkem. Asi tak před dvěma týdny se mu v ocásku objevila malá dírka, která se začala postupně zvětšovat, jako kdyby mu ji někdo vykousával. Oddělila jsem ho proto hned od ostatních, ale nijak se mu to bohužel nehojí. Potravu ale naštěstí přijímá normálně, není apatický, ani nebyl agresivní, když jsem mu zranění kontrolovala. Chtěla bych se proto zeptat, zda s tím někdo nemá také zkušenost a jakým způsobem bych mohla urychlit hojení, případně čím mohu ránu alespoň vydezinfikovat a neublížit mu. Už jsem byla ve dvou zverimexech a na veterině, ale nikde si s tím nevěděli rady. Děkuji moc. |
| 13.03.2011 23:41 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 13. 03. 2011, 19:39:06 uživatelem hedvička |
axolotlik ![]() Příspěvků: 530 | Předmět: nemoc žebrovníků,asi mločí mor zkuste vyfotit ty bile tecky |
| 13.03.2011 19:39 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 06. 03. 2011, 19:22:58 uživatelem axolotlik ![]() |
hedvička | Předmět: nemoc žebrovníků,asi mločí mor ahoj,máme je v 50l akvariu,samostatně,bez rybiček,zatím žádná jiná neumřela,akorát jsme si opět všimli podivného chování a mají po sobě bílé skvrny,krmíme je pouze mraženými patentkami,vodu měníme ted častěji,ale nijak se to nelepší ![]() |
| 06.03.2011 19:22 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 05. 03. 2011, 13:05:40 uživatelem hedvička |
axolotlik ![]() Příspěvků: 530 | Předmět: nemoc žebrovníků,asi mločí mor Nadouvaji hrdla a mate pocit, ze maji na tele - tlamka, koncetiny boky jakoby bile vredy, ktere mohou byt po kraji cervene? Take je dulezite vyloucit otravu z potravy - cim je krmite? |
| 06.03.2011 12:14 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 05. 03. 2011, 13:05:40 uživatelem hedvička |
Eva_RPříspěvků: 90 | Předmět: nemoc žebrovníků,asi mločí mor Ahoj, chtělo by to napsat jak velké je akvárko, jak čistíte, čím krmíte nebo jste krmili v poslední době... |
| 05.03.2011 13:05 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův |
hedvička | Předmět: nemoc žebrovníků,asi mločí mor Ahoj,máme prosbu,v akváriu nám ještě nedávno plavalo celkem 10žebrovníků,máme je doma asi čtyři měsíce,vše bylo v pořádku,rostli a žrali pravidelně,najednou začali jeden po druhém nejdříve divně plavat a měli nafouklé bříška,tři už uhynuli,prosíme o radu,díky ![]() |
| 08.08.2010 05:08 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův |
barborahlavajdaPříspěvků: 1 | Předmět: nemocný? Prosím o radu. Mám asi tak třičtvrtě roku dva žebrovníčky a jeden se teď začal chovat divně, má na bříšku takovou jak když bílou skvrnu (po celým) je takovej nafouklej a teď když jsem přišla domů tak byl u hladiny a docela ryche dýchal napadlo mě za A plíseň za B těhotný/á a za C mění kůži jestli to teda dělají... prosím poraďtě nechtěla bych aby mi umřel! Předem děkuju! |
| 22.07.2010 20:16 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 19. 07. 2010, 07:26:43 uživatelem Stechy |
axolotlik ![]() Příspěvků: 530 | Předmět: Prosím o radu s žebrovníkem Nadory se u zebrovniku mohou objevit, kdyby mel takto zdurele hrdlo ve vodnim prostredi, typl bych to na mloci mor, ve venkovnim prostredi je to opravdu zvlastni. Podivne je, ze s takovou bouli normalne prijima potravu, spise byhc cekal, ze s prijmem potravy bude mit problem a potravu sice se pokusi pozrit, ale posleze vydavi a nepolkne. Podivej se poradne po cele jeho kuzi - zejmena koncetiny, zda se na nich neobjevuje neco jako drobna bodnuti, pripadne zdurela ci z nich vysici bile nitky. |
| 22.07.2010 20:13 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 13. 07. 2010, 12:09:34 uživatelem fypsik |
axolotlik ![]() Příspěvků: 530 | Předmět: Černé skvrny ty skvyrny by mohli byt zpusobene prilis teplou a starou vodou, vycistit, chladit |
| 19.07.2010 07:26 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův |
Stechy | Předmět: Prosím o radu s žebrovníkem Ahoj, prosím všechny o rodu. Mám cca. 7 let starého žebrovníka a včera jsem si všiml, že má pod hlavou (na krku) velikou bouli. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Mohou trpět nádory? Boule je měká, žebrovník žere jako dřív. Předem moc děkuji za odpověď. |
| 13.07.2010 12:09 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův |
fypsikPříspěvků: 1 | Předmět: Černé skvrny Mám dvě samičky žebrovníka, poslední dobou se jim na kůži objevily černé skvrny, vypadá to jakoby byly porostlé řasou nebo plísní. Delší dobu jsem se trápila s řasami v akvárku, ale už dlouho je to v pořádku. Nejvíc skvrn mají na tlamě a na spodku těla. Po svlečení to zmizí s kůží. Nevíte, co by to mohlo být? Jinak se chovají normálně. Díky za odpověď. |
| 28.04.2009 09:35 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 26. 03. 2009, 20:30:47 uživatelem anonym |
axolotlik ![]() Příspěvků: 530 | Předmět: nemocný žebrovník mohl by to byt znak mlociho moru, pokud jich tam mas vic, urcite je oddel, pokud muzes, vloz sem fotku |
| 27.04.2009 19:54 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 26. 03. 2009, 20:30:47 uživatelem anonym |
Luc1997Příspěvků: 8 | Předmět: nemocný žebrovník měla bys ho přestěhovat do samotného akvárka,vypadá to s ním špatně co? Jaký druh ryb chováš? |
| 26.03.2009 20:30 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův |
Zdeňka Fafláková | Předmět: nemocný žebrovník zdravím...mám problém s mým žebrovníkem...nedávno se svlékl a asi už přes týden se drží na hladině, nejeví zájem o žrádlo a už se ani moc nepohybuje...teď se mu pod tlamičkou udělala taková boulička, jak kdyby mu to oteklo a vždycky když "polkne" zarazí se mu oči dovnitř, jak kdyby ho to každé polknutí bolelo...ještě k tomu mu asi ryby okousali konec ocásku... nevíte někdo co by to mohlo být??? díky za
jakoukoliv odpověď...![]() |
| 26.03.2009 20:28 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův |
Zdeňka Fafláková | Předmět: nemocný žebrovník zdravím...mám problém s mým žebrovníkem...nedávno se svlékl a asi už přes týden se drží na hladině, nejeví zájem o žrádlo a už se ani moc nepohybuje...teď se mu pod tlamičkou udělala taková boulička, jak kdyby mu to oteklo a vždycky když "polkne" zarazí se mu oči dovnitř, jak kdyby ho to každé polknutí bolelo...ještě k tomu mu asi ryby okousali konec ocásku... nevíte někdo co by to mohlo být??? díky za
jakoukoliv odpověď...![]() |
| 28.01.2009 14:14 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 19. 01. 2009, 19:22:33 uživatelem Ondra... |
axolotlik ![]() Příspěvků: 530 | Předmět: nemoc jedna se o plisnovou nakazu, mozna v kombinaci s bakterialni, jsou ty tecky krvave? urcite zebrovnika dej do karanteny, zkus baktopur, az se mu zaceli rany - znici se baktrie, vyuzij solne koupele, kdyby ti zivocich uhynul, posli ho ve formaldehydu Tomasovi Patertovi |
| 28.01.2009 14:10 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 19. 09. 2008, 02:00:10 uživatelem anonym |
axolotlik ![]() Příspěvků: 530 | Předmět: Prozba mam asi tak rok stare zebrovnicky, samice by se tam urcite nasla |
| 19.01.2009 19:22 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův |
Ondra... | Předmět: nemoc Ahojky, mam žebrovníky a už je chovám docela dlouho a teď nevim jestli se mi nějak zranil nebo co, nejdřív měl na boku něco jako světlou béžovou skvrnu. Za tři dny mu ale obrostla chmýříčkem, a tak jsem na to koupila nějaké kapky do vody, po dvou dnech mu to zmizelo ale má uplně pryč kus kůže, myslela jsem, že to bude dobre, ale začaly se mu tam dělat jakoby krvavé tečky a zase to chmýříčko a kůže mu začíná jakoby víc odpadávat od toho místa, jako by se celá nějak "kazila". Poraďte co s tím? Díky moc |
| 19.09.2008 02:00 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův |
hromik.blesk | Předmět: Prozba Prosím om informaci, jestli náhodou někdo nemá nějaký tip nebo dokonce sám osobně samici Žebrovníka Waltův na prodej. CENA NEROZHODUJE. |
| 09.09.2008 13:37 | Okruh: Ostatní živočichové > Téma: Žebrovník Waltův Odpověď na příspěvek vložený 09. 09. 2008, 08:45:21 uživatelem Petronela |
Gracia111Příspěvků: 295 | Předmět: žebrovníci nežeroužebrovníci nežerou Pokud to nevadí,poradila bych i já pokud budu vědět jinak se vám nebudu pléct do debaty |